Rib båt

Vind i håret og store smil! Det skal ikke stå på hverken fart eller spenning om du tar turen med vår komfortable RIB.

Inn i fjorden eller utpå storhavet, vi skreddersyr turen etter ønske og kan også ta med nistepakke for de som har tid til piknikk. Har du aldri vært på tur med RIB er det et «must». En RIB tur gir et godt grunnlag for kick-off med jobben, så vel som kavlitetstid med familien. Vi har med varmedresser og briller.

Kajakk

Ønsker du deg et eventyrlig minne, blir du tiltrukket av å jobbe litt med naturens- og vannets krefter?

Med kajakk får du et helt nytt perspektiv på omgivelsene, mye frisk luft og fri utfoldelse. Tempoet er det du selv som bestemmer. Utforsking med kajakk passer fint alene, sammen med vennegjengen eller sammen med kollega. Med i leien er kajakk, padleåre og vest. Ved behov kan også tørrpose leies.

Fuglefjellet Runde

500.000 fugler kan ikke ta feil, fuglefjellet på Runde er virkelig verdt et besøk!

På vestsiden av Rundefjellet vil du få se den berømte Lundefulen, -eller sjøpapegøyen som den også blir kalt. Det er denne som får mest oppmerksomhet. Du kan også se havsule, krykkje, alke og lomvi. Nå nordsiden finnes en av verdens største kolonier av toppskarv. Sesongen starter i begynnelsen av mai og dabber av i slutten av august. Det er også stor sannsynlighet for å se både havørn og sel i løpet av turen.

Turen kan bestilles med RIB båt om man ønsker litt ekstra fart og spenning.

Ombord i båten har vi alle rettigheter, lett bespisning kan forhåndsbestilles.

 

Ona fyr

Et sjarmerende fiskevær

Det majestetiske røde fyret, Ona fyr, er et av de mest kjente fyrene langs vår langstrakte kyst. Øyen Ona ligger lengst ute på Romsdalskysten, og var fiskevær i mange hundre år.

På det meste bodde det mer enn 300 fastboende på de to små øyene Ona og Husøy som har forbindelse med bro. Der var fiskemottak, landets sørligste klippfiskvær og flere butikker. I fiskesesongene ble befolkningen sterkt øket med fiskere som kom fra fjordbygdene og drev fiske fra rorbuer på fiskeværet. I dag er det fortsatt bosetning på Ona, men bare ca 20 fastboende. Av næringsvirksomhet blir der produsert keramikk og sjokolade. På Ona er sesongåpen restaurant og mulighet for overnatting hele året.

Her ute i havgapet blir du bergtatt fra første øyeblikk, idet man kommer inn i den lille havnen der måsene hilser deg velkommen.

Vi kan ta deg med hit med båt, arrangere et hyggelig måltid og en guidet omvisning. Vi kan også tilrettelegge for markeringer, selskap eller forretningsmøter og kurs på denne unike lokasjonen.

Geirangerfjorden

Du vet du er på vei inn i fjord Norge når fjell stiger opp av fjorden som klipper.

Stupbratt og loddrette står de, som voktere av en hemmelighet. Keisere og fjellfolk har i århundrer besøkt fjorden og dens tinder. En spennende og innholdsrik oppdagelsesreise innover i landet, til en av verdens store kulturarver; Geirangerfjorden. Ved innkjøringen med båt kan en se noen av verdens vakreste fossefall som De syv søstre og Friaren, samt steder som Skageflå, Blomberg og Knivsflå. Besøk det sjarmerende sentrumet, se deg rundt og ta deg en matbit. Geiranger har noe for alle som ønsker å shoppe litt, eller hva med et besøk til den åttekantede kirken?

Båtturen kan kombineres med en tur til Dalsnibba Skywalk.

Ombord i båten har vi alle rettigheter, lett bespisning kan forhåndsbestilles.

 

Borgundfjordfiske

Ålesunds svar på skreifiske i Lofoten

Hver vår, normalt fra februar og ut april, har borgundfjordfiske vært et spektakulært og tradisjonsrikt fiske i generasjoner. Torsken kommer hit for å gyte, til fritids-fiskernes store glede. En kan nærmest fiske fra kaien, båtene ligger tett i tett mens de kjemper om den største fangsten. En spennende opplevelse for vennegjengen så vel som storfamilien eller gode kolleger, bare et steinkast fra Ålesund sentrum.

Ombord i båten har vi alle rettigheter, lett bespisning kan forhåndsbestilles.